Bulevar Mihajla Pupina 165а
info@ozadruga-medijator.rs
PočetnaO namaUčlanjenjePosloviCenaPoslodavciKontakt

TOP LISTA ZA DŽEPARAC

Studentski poslovi Vam daju slobodu da uglavnom sami odrđujete svoje radno vreme. Poslovi preko omladinske zadruke spadaju u tako zvanu kategoriju part-time poslova, odnosno povremenih i privremenih poslova

U izobilju poslova koji su u ponudi izdvaja se top lista 10 najtraženijih poslova koji donose pouzdanu zaradu i sticanje velikog radnog iskustva.

Omladinska zadruga Madijator izdvaja 10 poslova koji su godinama u nazad najtraženiji među članovima i najnuđeniji među poslodavcima. Trend ove liste nije prisutan samo u Srbiji, sličnu listu poslova napravljena je 2015. godine i u SAD-u.

Menadžment analitičari – Osnovni zadatak menadžment analitičara je praćenje procesa u radnoj jedinici i unapređivanje istih prilagođavanjem procedura u cilju poboljšanja efikasnosti organizacije. Posao spada u kategoriju organizacionih veština i popularan je među studentima ekonomije, menadžmenta i organizacionih nauka.

Programeri – Godinama jedno od najpopularnijih zanimanja I najtraženijih kadrova. Poslovi na izradi korisničkih aplikacija i palikacija za pametne (smart) mobilne uređaje donosi značajne prihode i poslodavcima i programerima.

Administratori mreža – Još jedno zanimanje iz IT sektora. Poslovi na održavanju računarskih mreža su sve traženiji zbog rastućeg tržišta u ovom sektoru I sve veće primene kompjuterskih mreža u firmama svih veličina I delatnosti.

Računovođa – Posao bez kojeg je nemoguće zamisliti poslovanje firme. Bitna karika u svakom poslovnom procesu je posao računovodstva i zbog toga je ovo zanimanje vrlo traženo i uvek postoje otvorene pozicije u ovom sektoru.

Analitičari tržišta – Marketing pozicija koja obezbeđuje polazne podatke svakom marketing timu. Posao obuhvata prikupljanje i obradu podataka sa tržišta o poziciji robe i usluga koju poslodavac nudi i položaju istih u odnosu na konkurenciju.

Pisci (copywriter) – Ključna pozicija u internet marketingu. Pisanje tekstova prilagođenih za SEO (search engine optimization). Svrha je povećati vidljivost brenda na internetu prilikom pretraživanje mreže za određeni pojam.

Grafički dizajner - Pozicija pokriva veliku lepezu poslova od osmišljavanja promotivnog materijala, pripremu štampe, do saradnje sa marketing timovima u procesu brendiranja proizvoda i usluga. Potstiče kreativnost i razmišljanje ‚‚izvan kutije‚‚.

Lektor – Posao namenjen pre svega studentima jezika i književnosti. Lektorisanje teksta predstavlja ključnu poziciju u izdavačkim kućama, novinskim agencijama i redakcijama, internet portalima. Svaki tekst pre objavljivanja prolazi lektorisanje kao bi bio objavljen u skladu sa pravopisom i gramatikom.

Vozači u dostavi – Vrlo odgovran posao za mlade koji vole da su pokretu. Od kuririskih službi, preko restorana, pa do malopradajnih lanaca svi se trude da obezbede uslugu ‚‚kupcu na noge‚‚. Ključna karika u ovom procesu je upravo dostavljač.

Promoteri robnih marki – Poziija koja razvija komunikacione veštine I uči Vas tajnama direktnog marketinga. Ovo je zapravo i jedan od najčešćih koji studenti obavljaju preko omladinskih zadruga.
Ovih deset poslova su popularni među studentima jer tokom studija stiču dovoljno veština da ih uspešno obavljaju. Tokom rada možda ostvarite i neki koristan poslovni kontakt koji vam može biti od pomoći nakon diplomiranja. Vaš CV obogaćen radnim iskustvom izgledaće bolje, profesionalnije i primamljivije poslodavcima.

Omladinska zadruga Madijator godinama pomaže mladima da nađu poslove koji će im pomoći da zarade svoj novac, ali i da obogate svoj CV novim iskustvima i imenik novim kontaktima.
Nazad

Recenzije i komentari

Postavi komentar

Prijavi se na naš newsletter

Prijavi se